20090105

tömma skafferi


såhär års passar jag på att tömma mina skafferi och ur det föds en hel del nya maträtter. Här kommer en, ört och chilikyckling med speltrisotto och frukter.

Speltrisotto gör du enkelt genom att byta ut riset mot polerat spelt, ofantligt enkelt och gott. Dessutom är spelt en inhemsk råvara och jag behöver inte äta upp det ris som någon annan nån annanstans i världen behöver betydligt mera än jag.

Örtckycklingen består av 4 fyra fileer naturell som sätts i en ungsform. Ovanpå satte jag sen ca 2 tsk sambal oelek, en salt chilipasta som alltid finns i vårt kylskåp. Dessutom söt indonesisk sojasås, ett par hela vitlöksklyftor, en smulad ekologisk örtbuljongtärning av märket reformi (OBS! undvik all buljong som det finns smakförstärkande ämnen i!!!) och sist men inte minst salt och nymald peppar. In i ugnen på 225 grader ca 15 minuter.

Servera med äpplen, plommon, päron och vad annat gott du hittar som t.ex. rostade frön och nötter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mumma, låter gott! Va kul att det finns nån annan som kollar vad som finns i maten...Jag är mindre pop här hemma, då jag läser det finstilta på alla förpackningar!=) Men jag gör det av min goda vilja, för att citera en känd upprorsmakare och livsnjutare!

Må gott i vintermörkret! -Malin-

malakta maja sa...

Tack, alltid skönt med själsfränder!

ha det gott!