20080805

vilken fantastisk helg på kommande!

Jo jag vet att det bara är tisdag, men så att ingen bara ska missa händelsernas helg på Malakta för jag lite väsen om mig!

På lördag blir det en dag ute i det gröna. Klockan 9 är det samling vid Malakta och sen bär det av till Järnåldersleden brevid Storsjön. Där blir det ört och sagovandring. Eftermiddagen ägnas sen åt kreativ matlagning. Till buds står färska ekologiska och biodynamiska råvaror som resulterar i en buffé som dukas upp kl 17.00. Efter allt det goda i matväg blir det visstuga, menuettdans och ännu mera musik! För arrangemanget står Steinerpedagogikens vänner i Österbotten och Ört och sagovandringen kostar 5€ och Festen 15€.

Söndag igen går i återvinningens tecken, vi ordnar äntligen klädbytardag. Att byta kläder går helt enkelt ut på att du lämnar in hela rena kläder som du kan tänka dig att nån annan hellre vill ha än du. Sen kommer du till Malakta till kl 18.00 på söndag och voilá framför dig finns kläderna som på ett stående bord och den som bidragit får vara med om jakten på nya fynd. Och kläderna de droppar in... Efter jakten bjuder Wasa Unplugged bestående av Petter Näse, Eero Paalanen, Janne Hyöty och Macke Granfors på musik. Dessutom visar Fia Lotta Jansson hur du kan ge gamla kläder nytt liv. Ken Kackur ställer ut den vita serien White Long Johns och Minna Östman står för det estetiska!
För 5€ får du vara med och njuta!


Utöver allt detta är vi med i den Finlandsvenska konstrundan och öppnar fredag, lördag, söndag kl 12! Alla helgens besökare har möjlighet att delta i konstlotteriet! Dedu!

Inga kommentarer: