20080708



Samlade klöver i dag inför vintern. Klöverblommorna är både goda och vackra i teet.
Just nu passar jag också på att använda klöver som dekoration på bakverk eller i sallader. Gratis, vackert och ja helt ätbart! Den vanligaste frågan jag får i caféet när klöver finns med i en smörgås eller på en kaka är - kan man äta klövern eller är den bara där som dekoration?

Vill du torka klöver gäller samma sak som med alla örter, samla in när daggen försvunnit och före solen står som högst på himlen. Torka klöverblommen t.ex. i en korg eller på en kökshandduk på mörk och torr plats.

Lycka till!

3 kommentarer:

Jenny sa...

Detdär med klöverte lät intressant! Måste testas. :-)

malakta maja sa...

Ja, som du kanske kan läsa mellan raderna är jag rätt intresserad av alla nyttoväxter som gladeligen växer i våra trädgårdar, skogar och lite här och var. Det roliga är att 9.8 ordnas Naturens skatter, ett tillfälle att lära sig lite mera om just detta område. Dagen börjar med en ört och sagovandring längs järnålderleden, fortsätter med matlagningskurs på Malakta och avslutas med buffé och fest! Mera info på kommande!

Maria sa...

jag tror jag ska plocka lite klöver idag:) tack för tipset!