20080424


Trinidad, Kuba januari 2006

Lek är en frivillig handling eller sysselsättning, som förrättas inom vissa fastställda gränser i tid och rum i enlighet med frivilligt accepterade men obetingat bindande regler; den är sitt eget ändamål och åtföljes av en känsla av spänning och glädje och medvetandet av något som är "annorlunda" än det "vanliga livet".

1 kommentar:

fia lotta jansson sa...

det är fantastiskt detta med lek. tänkte på det redan då du skrev om "tågi komber", lek, fantasi och att utöva dessa. jag har så mycket goda minnen från då jag var liten och äldre hur vi lekte och fantiserade, hittade på och genomförde. så här när jag har en liten på kommande hoppas jag att även mina barn har möjlighet att leka på liknande sätt, att jag kan uppmuntra och stöda fantasin och lekandet.
köpte en bok härom dagen, the creative family, hur man kan hitta på enkla projekt för att stödja och utveckla barns och hela familjens kreativitet. det blir spännande att va förälder:)
hoppas allt e bra med dig. syjuntan bestämde i tisdags att vi snart ska ordna en hel dag med mera "hårda handarbeten", restaurera, slipa och måla och sånt. Jag erbjuder vårt garage som lokation, men vi kunde ju lika bra komma till malax!
vi höres!
S